donderdag, 20 juni 2019, 21:23
Site: DZWijzer
Cursus: DZWijzer (dzwijzer)
Woordenlijst: Veelgestelde vragen
A
Vraag:

Als manager behaalde competenties van de medewerker van je afdeling bekijken

(Laatste wijziging: vrijdag, 21 september 2018, 21:15 )
Antwoord:

Open het hamburger menu linksboven aan. Kies dan voor Learning Manager < tabblad Rapportages < kies dan bij Competenties voor 'Alle competenties'.

D
Vraag:

De e-learning module start niet op

(Laatste wijziging: donderdag, 29 maart 2018, 10:54 )
Antwoord:

Waarschijnlijk staat de pop-up blokkering aan. Je kunt in je internetbrowser standaard het openen van pop-ups uitzetten. Hoe dit werkt is per internetbrowser verschillend. Klik hier en kies de internetbrowser die je gebruikt voor een verdere instructie.G
Vraag:

Geen groen bolletje maar wel beoordeeld

(Laatste wijziging: vrijdag, 23 november 2018, 12:50 )
Antwoord:

Ben jij voor een praktijk beoordeeld, maar staat jouw bolletje nog steeds niet op groen? Dan is de beoordelaar vergeten om in het beoordelingsformulier op het vakje bekwaam te klikken.

Vraag opnieuw een beoordeling aan en wijs de beoordelaar erop dat eerst het vakje bekwaam aangeklikt moet worden en dan pas de knop voltooien. Alleen op deze manier krijg jij een groen bolletje.

Vraag:

Gezakt voor een toets en geen herkansing meer

(Laatste wijziging: vrijdag, 21 september 2018, 21:22 )
Antwoord:

Vraag je leiding gevende een ELS-melding aan te maken met de vraag een nieuwe toets klaar te zetten. Geef hierbij duidelijk aan om welke CURSUS het gaat, wij kunnen aan de hand van de cursus dan zien om welke toets het gaat.

I
Vraag:

Ik ben beoordeeld maar de competentie staat niet bij behaalde competenties in mijn deskundigheidsprofiel

(Laatste wijziging: vrijdag, 7 september 2018, 18:25 )
Antwoord:

De competentie komt pas in het deskundigheidsprofiel te staan als het beoordelingsformulier op de juiste manier is ingevuld, d.w.z.: klik in het beoordelingsformulier eerst op het vakje "bekwaam" zodat dit vakje groen wordt. Daarna klik je op de blauwe knop op "voltooien". 

Vraag aan je beoordelaar jou opnieuw te beoordelen zoals hierboven beschreven staat. Lukt dit nog niet, maak dan een ELS-melding aan

Vraag:

Ik ben niet aangemeld voor een cursus.

(Laatste wijziging: dinsdag, 2 oktober 2018, 10:48 )
Antwoord:

Je kan jezelf aanmelden voor (bijna) alle cursussen in DZWijzer die voor jou van toepassing zijn.Ga via de catalogus naar de cursus waar je lid van wil worden. Je ziet de melding 'Geen aanmeldingssleutel nodig' en 'Laat me in de cursus'. Klik hierop en je bent vanaf dat moment aangemeld voor de cursus.

Vraag:

Ik heb beeld maar geen geluid

(Laatste wijziging: donderdag, 29 maart 2018, 10:54 )
Antwoord:

Controleer of het volume aanstaat. Staat deze aan, controleer dan vervolgens of de computer een werkende geluidskaart heeft.Vraag:

Ik heb beoordeeld maar de competentie staat niet bij behaalde competenties in het deskundigheidsprofiel van de beoordeelde

(Laatste wijziging: vrijdag, 7 september 2018, 18:28 )
Antwoord:

De competentie komt in het deskundigheidsprofiel te staan als het beoordelingsformulier op de juiste manier is ingevuld, d.w.z.: klik in het beoordelingsformulier eerst op het vakje "bekwaam" zodat dit vakje groen wordt. Daarna klik je op de blauwe knop op "voltooien". 

Beoordeel de medewerker opnieuw via bovenstaande manier. Niet gelukt? Maak dan een ELS-melding aan.


Vraag:

Ik heb de (praktijk)toets gehaald, maar de competentie staat niet bij behaalde competenties in mijn deskundigheidsprofiel

(Laatste wijziging: woensdag, 1 augustus 2018, 08:56 )
Antwoord:

Er zit een vertraging in het systeem, waardoor het even duurt voordat je resultaten zijn verwerkt. De volgende dag moeten de resultaten in je deskundigheidsprofiel zichtbaar zijn. Is dit niet het geval? Maak dan een ELS melding.Vraag:

Ik heb de toets al eens gemaakt en deze opnieuw gemaakt, maar mijn bolletje staat nog steeds op rood

(Laatste wijziging: donderdag, 22 november 2018, 13:59 )
Antwoord:

Ga opnieuw naar de toets en kijk of je rechts boven een roze Herstart de cursus knop ziet. Zo ja, dan heb je deze voor aanvang van het maken van de toets niet aangeklikt. Alleen op deze manier wordt je bolletje groen.
Deze knop zorgt ervoor dat de oude datum van je eerder behaalde competentie wordt overschreven met de nieuwe datum en daardoor komt je bolletje op groen te staan.

Dus: voordat je begint met de toets/praktijk eerst de roze 'Herstart de cursus knop' aanklikken.